ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΑΡΕΑΣ ΟΧΛΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.

Ευχές για καλή σεζόν.
14 Μαΐου 2017
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΚΑΙ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ-ΗΜΕΡΟΠΛΟΙΑ
6 Ιουνίου 2017

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΑΡΕΑΣ ΟΧΛΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.

Ύστερα από θέμα  που τέθηκε στην συνέλευση του συλλόγου για την όχληση από οικοδομικές δραστηριότητες σε τουριστικές επιχειρήσεις ο σύλλογος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεγανησίου τον αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο του δημ. συμβουλίου και κατέθεσε την παρακάτω πρόταση:

ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ , ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.

ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΠΟΥ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΗΓΗ ΕΣΟΔΩΝ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΒΙΛΕΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΑΡΕΑΣ ΟΧΛΗΣΗΣ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΟΙΕΣ. ΚΑΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ;

1 ) ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΥΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΒΑΡΕΑΣ ΟΧΛΗΣΗΣ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΦΥΡΑ ) ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ 1η ΜΑΙΟΥ ΕΩΣ 30 ΟΚΤΩΜΒΡΗ.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΧΡΗΣΗ ΣΦΥΡΑΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ.

2) ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΗΜΑΤΩΝ (ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ) ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ.

ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΙΑΦΥΛΑΣΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΝΑΣΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΥΨΗ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3463/2006 ΑΡ. 79

ΤΟ. Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΜΕΓΑΝΗΣΙ 22/5/2017.