Αιτήματα του συλλόγου προς τον Δήμο Μεγανησίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
21 Απριλίου 2017
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
14 Μαΐου 2017

Αιτήματα του συλλόγου προς τον Δήμο Μεγανησίου.

Την παρακάτω επιστολή με αιτήματα του συλλόγου εν όψη της σαιζόν που ξεκινάει, καταθέσαμε χτες στον Δήμο Μεγανησίου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Μεγανήσι 20 /4/2017

ΠΡΟΣ :

ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΠΑΥΛΟ ΔΑΓΛΑ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Με την έναρξη της σαιζόν σαν σύλλογος επαγγελματιών παρακαλούμε την δημοτική αρχή να μεριμνήσει άμεσα για τα παρακάτω

1)       Τοποθέτηση επιπλέον  pillars και στα τρία λιμάνια. Επίσης να δρομολογηθεί με διάφανες και σωστές διαδικασίες η διάθεση των καρτών στους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας που σημαίνει και περισσότερα έσοδα για τον δήμο αλλά και την εξάλειψη του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επαγγελματιών.

2)      Καθαριότητα καθ όλη την διάρκεια της σαιζόν στους οικισμούς , στα λιμάνια, στις παραλίες και σε χώρους επίσκεψης των τουριστών. Βόλτες στα Σπήλια Στεφάνι και πλατείες.

3)      Αποψιλώσεις οδικού δικτύου.

4)      Αποφυγή όχλησης από την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων. Προτείνουμε η περίοδος απαγόρευσης τέτοιων δραστηριοτήτων να είναι από 1η Ιουλίου εως 30 Αυγούστου.

5)       Επισκευή της ράμπας στα Σπήλια.

Τέλος όπως γνωρίζετε  η ζημιά στην ράμπα  είναι μεγάλη και ο κίνδυνος να προκληθεί ατύχημα κατά την φορτοεκφόρτωση του φερι-μποτ είναι ορατός. Κάτι που μέσα στη σαιζόν θα αποτελέσει πλήγμα όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και στους επαγγελματίες.

Τέλος, επανερχόμαστε επίσης σε παλαιότερο αίτημα μας που αφορούσε στην δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού ταμείου. O σύλλογος έχει πάρει ξεκάθαρη θέση και θεωρεί ότι   σαν αυτόνομος δήμος θα πρέπει να έχουμε δικό μας λιμενικό ταμείο.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας αν  αυτό είναι εφικτό και ποιες είναι οι δικές σας ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση ανεξάρτητα του χρόνου που απαιτείται για την διαδικασία όπως και για την δική σας θέση για την δημιουργία δικού μας λιμενικού ταμείου.

 

Με εκτίμηση ΤΟ Δ.Σ. του Σ.Ε.Μεγανησίου.